Mika Kasurinen

kasurinen+mika-600x450

Kerro omasta tanssiharrastuksestasi?

Lavatanssikursseille menin ensimmäisen kerran 90-luvun alussa. Harrastin tanssimista n. 7 vuotta enemmän ja välillä vähemmän aktiivisesti. Sitten harrastukseen tuli 9 vuoden tauko muiden urheilulajien noustessa etusijalle. Vuonna 2009 palasin tanssiharrastuksen pariin ja huomasin pitäväni sen antamista haasteista. Kokeilin n. 1,5 vuotta kilpatanssia, mutta se ei ollut minun juttuni.

Lavapuolella opeteltavia tansseja on paljon ja kuvioita päättymätön litania. Mitä pidempään harrastaa ja mitä enemmän kokonaisuutta oppii hahmottamaan, sitä enemmän tuntuisi löytyvän uutta opeteltavaa ja omaksuttavaa. Se pitää asenteeni nöyränä.

Viimeiset 5 vuotta ovat antaneet tanssin saralla kaikkein eniten: tanssikursseja ja minulle uusialajeja, lavatanssikilpailuja ja toisenlaisia näkemyksiä musiikin tulkintaan. Aviopuolison kanssa harjoittelu yhteisen päämäärän hyväksi on ollut palkitsevaa ja opettavaista. Tanssiminen antaa myös mahdollisuuden toteuttaa kuulemaansa musiikkia kehon liikkeiden kautta ja treenaa sekä fyysistä, henkistä että sosiaalista puolta.

Mikä on koulutuksesi tanssin saralla?

Valmistuin seuratanssin perusohjaajaksi 2014. Lisäkoulutuksina minulla on Wanhan Tangon syventävä ohjaajakurssi, Kansantanssinomaisten seuratanssien ohjaajakoulutus, Senioritanssin perus- ja jatkokurssi ja Senioritanssin jatkokurssi 1 (uudet tanssit). Kesällä 2015 olen suorittanut tanssiliikunnan kouluttajan tutkinnon.

Millainen on ohjauskokemuksesi?

Olen ollut mukana ohjaajana MTKL:n ”tanssiva mieli”-hankkeessa ja ohjannut niiden lisäksi tanssikursseja mielenterveyskuntoutujille. Ohjaajakoulutuksen aikana olen ohjannut muutamia tanssitunteja. Syksystä 2015 lähtien olen ohjannut viikoittain alkeis-, alkeisjatko- ja jatkoryhmiä eri paikkakunnilla.

Tulevaisuuden suunnitelmat?

Jatkan harrastamista henkisten ja fyysisten voimavarojeni mukaan kohti uusia haasteita päivä kerrallaan. Suunnitelmia on paljonkin, katsotaan mitkä toteutuvat.