Sari Vaakanainen

DSCN3904+sari+vaakanainen+600x450Kerro omasta tanssiharrastuksestasi?

Varsinaisesti tanssiharrastukseen mukaan sukelsin vuoden 2011 alussa. Etsin työlle vastapainoa ja

halusin laajentaa Valssi/Humppa/Tango-osaamista laajemmaksi. Kädenalitanssit ja lattarit olivat tuolloin aivan umpituntemattomia lajeja minulle. Tässä reilun viiden vuoden aikana on tullut monta askelta otettua, monta hikikarpaloa vieritettyä ja monta mukavaa hetkeä vietettyä erilaisten tanssikurssien ja lavatanssien myötä. Myöskin oman olohuoneen parkettia on kulutettu yhdessä aviopuolison kanssa. Lisäksi muutamiin lavatanssikisoihin osallistuminen ja lyhyt, puolen vuoden mittainen kilpatanssiin tutustuminen on avartanut näkemystä tanssimaailmaan. Tanssista on muodostunut miellyttävä, antoisa, kehon toimintaa ja kuntoa ylläpitävä harrastus – tai oikeastaan voisi puhua jo tietynlaisesta elämänmuodosta.

Mikä on koulutuksesi tanssin saralla?

Valmistuin seuratanssin perusohjaajaksi 2014. Pedagogisia opintoja olen aikaisemmin suorittanut varsinaiseen ammattiini kouluttautuessa. Lisäkoulutuksina minulla on Wanhan Tangon syventävä ohjaajakurssi, Kansantanssinomaisten seuratanssien ohjaajakoulutus, Senioritanssin perus- ja jatkokurssi ja Senioritanssin jatkokurssi 1 ja 2 (uudet tanssit). Kesällä 2015 olen suorittanut tanssiliikunnan kouluttajan tutkinnon.

Millainen on ohjauskokemuksesi?

Olen ohjannut tanssia alkeis-, alkeisjatko- ja jatkoryhmille syksystä 2015 lähtien säännöllisesti eri paikkakunnilla.

Tulevaisuuden suunnitelmat?

Tanssimista jatkan niin kauan ja siinä muodossa kuin kroppa kestää. Tanssimisessa riittää loputtomasti haasteita ja tekemistä kuvioiden, tekniikan kuin musiikin tulkinnan parissa. Tärkeintä on kuitenkin säilyttää tanssiin liittyvä ilo ja nautinto!