Päivi Hämäläinen

PäiviH_IMG_6105_#1_10%

Kerro omasta tanssiharrastuksestasi?

Tanssiharrastukseni alkoi seuratanssipuolella vasta 2010-luvun alussa, mutta vei heti mukanaan pikkusormea myöten. Aiemmin olin jonkin verran tanssinut vain joissain juhlissa yms. Kun lähdin Kirkkonummella kurssille, niin sen jälkeen minua ei lavoilta ja kursseilta pitänyt pois mikään. Saman tien kaikki mahdolliset Etelä-Suomen leirit tuli koluttua ja imettyä tietoa itseensä joka suunnasta. Tanssiminen vie ajatukset pois arjesta ja se vie täysin mukanaan.

Mikä on koulutuksesi tanssin saralla?

Valmistuin tanssinopettajaksi (STOL) 2016 ja seuratanssin perusohjaajaksi (SUSEL) 2014. Lisäksi olen käynyt erinäisiä kursseja ja projekteja tanssin suhteen, mm. Tanssiliikunnanohjaaja (TANSLI) ja Itä-Suomen lattariprojekti. Tällä hetkellä opiskelen myös Oulun ammattikorkeakoulussa tanssinopettajalinjalla.

Millainen on ohjauskokemuksesi?

Olen aloitellut tanssinohjauksia Kirkkonummella vuonna 2013 ja vuodesta 2014 alkaen PoKaTalla eri tasoilla. Olen myös käynyt vierailemassa muualla Suomessa tanssiseuroissa ja tanssilavoilla ohjauksien merkeissä. Lisäksi olen pitänyt jonkin verran erityyppisiä mm. tanssiliikuntunteja kansalaisopistossa, oman toiminimeni nimissä yms. Silloin tällöin olen antanut myös yksityistunteja.

Tulevaisuuden suunnitelmat?

Vedän tanssikursseja PoKaTassa ja myös oman toiminimen puitteissa, jonka perustin vuonna 2015 (Time Steps). Omaa tanssitaitoa pyrin kehittämään käymällä ympäri Suomea eri tyyppisillä kursseilla ja tietenkin tanssimalla mahdollisimman paljon. Tanssillista koulutusta hankin myös koko ajan lisää. Tansseissa käyn sen mukaisesti, mitä aikataulut muilta harrastuksilta ja töiltä antaa myöten.