Tasokuvaukset

Tasokuvaukset 2015 / Tanssiseura PoKaTa

YLEISTÄ

Tasoryhmät ovat sitä varten, että kaikki saisivat tunneistaan parhaan mahdollisen hyödyn omalla tasollaan. Opettajalta voi kysyä millaista seuraavalla tasolla on ja pärjäisitkö sinä siellä.

”Jos joku asia on vaikeaa, niin on hyvä laskea päässään perusaskeleen rytmiä, pysyä tanssiasennossa, viedä/seurata, JA toteuttaa haastavia kuvioita. Väkisinkin joku unohtuu, ja monesti se on tanssipari, kun tanssiessasi keskityt vain omaan tekemiseesi.”

Pohjan luominen ON hyvin tärkeää.

Antoisia hetkiä tanssisi parissa.

Miten löydän itselleni sopivan tason?
Huomaa, että tasosi voi vaihdella tanssilajin mukaan.

ALKEET

Alkeet on tarkoitettu kaikille. Opetus aloitetaan perusteista ja ennakkotaitoja ei tarvita. Opetus etenee rauhallisesti, ja keskittyy kunkin lajin perusteisiin. Tavoitteena on oppia tanssimaan rytmiin perusaskelta ja muutamia helppoja kuvioita. Tunneilla toimii jatkuva parinvaihto, mutta voit halutessasi harjoitella myös oman parisi kanssa.

Alkeistunneilla tutustutaan lavaetikettiin ja tanssilajeihin, harjoitellaan vientiä ja seuraamista sekä musiikintulkinnan alkeita. Tunneilla saat varmuutta perusasioihin. Alkeistunnille kannattaa tulla aina kertaamaan.

ALKEISJATKO

Alkeisjatko sopii sinulle, joka olet jo jonkin aikaa tanssinut opetettavaa lajia. Perusaskeleeseen lisätään elementtejä ja kuvioihin tulee lisää haastetta. Tanssitekniikan, viennin, seuraamisen, vartalonkäytön ja musiikintulkinnan taitoihin lisätään myös haasteita. Tunneilla on jatkuva parinvaihto, mutta myös oman parin kanssa voi harjoitella.

Alkeisjatkotaso vahvistaa perusaskelta, ja kertaaminen tuo varmuutta.

JATKOTASO

Jatkotasolla edellytetään opeteltavan tanssin perusaskelten ja peruskuvioiden hyvää hallintaa. Tanssin perusteet tulee siis olla hyvin hallussa ja sinulla on takanasi jo runsaasti tanssikilometrejä.

Tunneilla lisätään haasteita vientiin, seuraamiseen, vartalonkäyttöön, musiikintulkintaan, kuvioihin ja tanssitekniikkaan. Siellä opetellaan myös rikkomaan rytmiä.

Tunneilla toimii jatkuva parinvaihto, mutta myös oman parin kanssa voi harjoitella. Perusteet tulee olla hyvin hallussa.

EDISTYNEET

Edistyneitten ryhmä on vaativin taso. Tässä ryhmässä pärjäämiseen pitää tanssikokemusta olla jo paljon.

Ryhmä etenee nopeasti. Kaikkia tanssin elementtejä harjoitellaan ja niitä syvennetään. Tässä ryhmässä voit tanssia myös vain oman parisi kanssa.