Jari Lindblad

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikä on koulutuksesi tanssin saralla?

Olen suorittanut SUSEL ry:n seuratanssin perusohjaajan tutkinnon vuonna 2006, seuratanssinohjaajan tutkinnon vuonna 2007 ja STOL ry:n seuratanssinopettajan tutkinnon vuonna 2010. Muista kokonaisuuksista olen osallistunut esimerkiksi parivuotisiin Itä- ja Pohjois-Suomen swingprojekteihin. Lisäksi olen kuntosalivalmentaja (2017), ja parhaillaan pakerran personal trainer -koulutuksen parissa. Päätyönäni teen jotain ihan muuta Metsäntutkimuslaitoksessa tutkimuksen ja viranomaistehtävien parissa.

Millainen on ohjauskokemuksesi?

Olen ohjannut vuodesta 2006 lähtien muun muassa Joensuun seudun kansalaisopistossa ja täkäläisissä – nykyisissä ja entisissä – tanssiseuroissa ja tanssilavoilla. Nurmeksen Tanssikerho Täysikuun vieraana olen käynyt viikonloppukursseja vetämässä vuodesta 2007 lähtien. Parin vuoden ajan vedin paikallisten RnS (Rock’n’Swing) -tanssijoiden treeniryhmää. Mielenkiintoinen poikkeus on ollut Joensuun konservatorio, jossa olen käynyt silloin tällöin vetämässä muusikko-opiskelijoiden tanssityöpajoja. Näiden lisäksi matkaan mahtuu monenlaisia yksittäisiä opetuksia ja silloin tällöin yksityistunteja.

Kerro omasta tanssiharrastuksestasi?

Aloitin seuratanssien harrastamisen tanssikurssien ja -leirien ja lavatanssien kautta vuonna 2000. Melko pian aloitin RnS -tanssit, lähinnä Boogie woogien, jota harrastin siinä määrin kuin Joensuussa voi. Tanssiharrastuksen alkuaikoina kilpailin jonkin verran seuratanssikisoissa. Myöhemmin (2008) aloin käydä harvakseltaan kilpatanssiharjoituksissa ja olen mukana Jokipadan toiminnassa. Tanssiharrastuksen ensimmäiset kymmenen vuotta olivat tiivistä tansseissa ja kursseilla käyntiä, mutta nykyään tanssilavalle tulee lähdettyä harvoin. Kilpatanssissa olemme kiiruhtaneet hitaasti taitoluokkaan C.

Tulevaisuuden suunnitelmat?

Käyn edelleen harvakseltaan kilpatanssiharjoituksissa ja -valmennuksissa, ehkä joskus kisoissakin. Silloin tällöin otetaan mummo lapsenlikaksi ja käydään tansseissa.